Kaasfondue naar mijn moeders recept.
Lekker, lang en gezellig tafelen met een kaasfondue naar mijn moeders recept.
De laatste jaren gingen we met de feestdagen vaak gourmetten met de familie. Dit jaar wil ik graag wat anders…. Ik bedacht me dat we toen ik klein was nog wel eens gingen fonduen. De kaasfondue was wel mijn favoriet!
Lekker, lang en gezellig tafelen zonder gestress in de keuken…. Lijkt dat je wat dan vind je hieronder het recept van mijn moeder;
Wat heb je nodig:
600 gr oude kaas
Een teentje knoflook of een stukje ui
2 dl witte landwijn
4 afgestreken theelepels maïzena
Een scheutje (of 2) kirsch
Peper en nootmuskaat
Zo ga je te werk:
Rasp de kaas. Wrijf de fonduepan met het knoflookteentje of stukje ui in. Giet er dan de wijn in. Zet de pan op het vuur. Voeg er bij kleine hoeveelheden tegelijk, de geraspte kaas aan toe, onder voortdurend heen en weer roeren in de vorm van een 8. Wacht tot de massa kookt en bind de fondue met de maïzena, die met een scheutje kirsch tot een dun papje is aangemaakt. Roer er van het vuur desgewenst nog wat kirsch doorheen en breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat.
Zet bijvoorbeeld gesneden stokbrood, snoeptomaatjes, wortel, komkommer, paprika, ravioli, salami, gehaktballetjes, garnalen en/of aardappeltjes op tafel die men, aan een vork gestoken, in de fondue kan dopen die op een spiritusbrander op tafel warm wordt gehouden.
Nog een tip:
Schenk er een lekkere witte wijn bij.
Heerlijke feestdagen!